Cinema Neuf

HVEM ER CINEMA NEUF?


Cinema Neuf er filmklubben ved Det Norske Studentersamfund! Vi viser film hver mandag, tirsdag og torsdag, vanligvis kl 19.00 i Lillesalen, Chateau Neuf.

Redaksjonene Supermandag, Tidsbilde og Filmrulltorsdag arbeider inneværende semester med å programmere for neste semester. Filmene blir valgt av de aktive innad i redaksjonene, samtidig som de løser det praktiske rundt å sette opp filmvisninger. Vi har også egne maskinister og en PR-gruppe. Vil du bli aktiv i Cinema Neuf? Les mer her!

Ved kjøp av den første billetten din til en av våre visninger legges det på en medlemskontingent på 25,-. For å få enda billigere billetter er det også lurt å kjøpe medlemskap i DNS. Medlemskap i DNS medfører fordeler som bl.a. billigere billetter til konserter og rabatter i Bokkafeen og Glassbaren på mat og drikke. Medlemskap i Cinema Neuf medfører billigere billetter og kan også brukes på andre filmklubber i Norge.

Vi befinner oss i Lillesalen på Chateau Neuf på Majorstua og er en av kjerneforeningene i Det Norske Studentersamfund. Vi er en filmklubb for hele Oslo og har et program spekket med interessante, morsomme og smale filmer du ellers ikke ser på kino/TV.

Lillesalen, Chateau Neuf

Lillesalen ble sist pusset opp i 2006. Vi fikk da ny inngang, nytt amfi og ny scene. Nytt lerret kom i 2013.

- 120 seter
- 2,5 x 5,8 meter kinolerret
- Lydanlegg med surround
- BokCafeen (cafe og bar) som nærmeste nabo
- Sentral beliggenhet på Majorstua

I lillesalen har vi anlegg for avspilling av digital film, samt to analoge maskiner, som brukes for å spille av 35mm filmruller! På visse, spesielle okkasjoner har vi også 16mm-maskiner som benyttes.
Mat og drikke kjøpt i BokCafeen eller Glassbaren er tillatt å ha med inn på visningene. Dette gjelder også øl/vin.Historietime:

Filmklubben Cinema Neuf startet høsten 1989 under navnet Blindern filmklubb. Målet da var å skape grunnlaget for et alternativt filmmiljø som kunne være en arena for å vise film på en annen måte enn andre steder, der filmene ble tematisert (historisk, politisk, stilistisk etc.) eller kontekstualisert i en forvirrende filmverden. Høsten 2002 flyttet filmklubben seg fra Blindern campus og ned i Lillesalen på Chateau Neuf ved Majorstua, og endret da også navn til Cinema Neuf. Det som ikke endret seg var innstillingen om å lage et annerledes visningssted for film enn det som ellers er tilgjengelig i Oslo. Cinema Neuf er fremdeles en filmklubb, og i det ligger det et engasjement som strekker seg forbi kapitalinteresser og andre usakligheter. Cinema Neuf eksisterer for filmen, og for alle som vil se god film, og som filmklubb prøver vi å fusjonere disse to elementene ved å være et knakende godt filmmiljø for våre medlemmer. Det finner du faktisk ikke mange andre steder.

Cinema Neuf er over 20 år gammel, med en spennende historie fylt med både oppturer og nedturer. Det har vært tider preget av stimulerende overskudd, mens det andre ganger har vært vanskelig å dra hjulene rundt. Det har ikke alltid vært lett å være en organisasjon drevet frivillig av hovedsakelig fattige studenter i en konkurranseutsatt bransje. Men Cinema Neuf lever i dag i beste velgående, takket være flott innsats fra frivillige aktive, styremedlemmer og ikke minst alle våre medlemmer og publikummere.

La meg også trekke oppmerksomheten mot noe som altfor ofte blir oversett, at Cinema Neuf har en beskytter, et ikon som minner oss om vår filmhistoriske forankring. Du finner henne i logoen vår, det hvite ansiktet med de oppslåtte øynende. Det er Mae Marsh, her i en scene i Intolerance (1916) av filmpioneren David W. Griffith. Mae Marsh er spesiell fordi hun er en av de første store kvinnelige filmstjernene, og hennes filmkarriere spenner seg over hele den klassiske filmperioden, fra 1910 til hennes siste film i 1964.

Historietimen er skrevet av Tomas Bjerke Holen, tidligere leder i Cinema Neuf.

Hvor finner du oss?

Vi holder til på Det Norske Studentersamfunds høyborg, Chateau Neuf på Majorstua. Adressen er Slemdalsveien 15. Vi viser film i Lillesalen i 2. etasje, og har kontor i foreningskorridoren i 3. etasje (ved siden av Hovedstyrets kontor).